Ondervloer
Bovenste Plank kan uw vloer op verschillende manieren leggen. De te gebruiken methode is afhankelijk van de huidige vloer van uw woning. Deze vloer fungeert als ondervloer en basis voor uw nieuwe vloer. We komen de bestaande ondervloer bij u thuis inspecteren, meten het vochtpercentage en besluiten in overleg met u hoe de vloer gemonteerd gaat worden.

Legmethoden
Een houten vloer bestaat uit losse vloerdelen en kan daarmee volledig naar wens op verschillende manieren gelegd worden. Bovenste Plank legt vloeren met diverse legpatronen. Zo heb je onder andere de Hongaarse punt, mozaïek en visgraat. Vooral de Walvisgraat is tegenwoordig erg populair. Deze geeft de vloer een moderne uitstraling. Voorbeelden hiervan kunt u vinden in onze showroom.

Daarnaast worden houten vloeren zwevend of verlijmd gelegd op de bestaande ondervloer. Een vaste eikenhouten vloer wil zeggen dat de eikenhouten vloerdelen verlijmd worden aan de ondervloer. Bij een zwevende vloer vindt er geen verlijming met de ondervloer plaats en liggen de vloerdelen los op de ondervloer. Ons advies is om de vloer te verlijmen.

Een vaste vloer vertoont na verlijming geen beweging en kraakt niet wanneer er op gelopen wordt. In het geval van vloerverwarming is het verlijmd leggen van de vloer belangrijk. Door de lijmverbinding wordt de warmte direct overgebracht vanuit de ondervloer omhoog door de houten vloer.
Wij doen dit met een uniek systeem. Met behulp van contragewichten worden de planken goed aangedrukt en hechten de planken beter. Dit zorgt voor een extra stabiele houten vloer die vrijwel niet kraakt en geluid tegen gaat.

Een zwevende vloer daarentegen werkt isolerend door de luchtlaag die ontstaat tussen de ondervloer en de eikenhouten vloer. Deze isolerend werking is zeer ongewenst wanneer u vloerverwarming heeft. Veel warmte wordt dan niet door de houten vloer omhoog doorgevoerd. Bij een zwevende vloer ervaart u meer beweging en geluid tijdens het lopen op de vloer. Echter is er door de luchtlaag wel reductie van de naklank.

Uiteraard is het ook mogelijk om uw laminaat of PVC vloer te laten leggen door Bovenste Plank.

Samengevat krijgt u een volledig pakket, als u door ons de vloer laat leggen:

  • Eerst bepalen we de kleur en geven we technisch advies
  • We komen bij u thuis metingen doen om te kijken of de huidige ondervloer geschikt is en/of hoe we hem geschikt kunnen maken.
  • Dan primeren we de vloer. Dit maakt de vloer stof vrij en zorgt voor optimale aanhechting.
  • Ten slotte monteren we de planken met behulp van contragewichten.