De natuurlijke schoonheid en tekening van het hout is kenmerkend voor eikenhout. Dat is het vaak de doorslaggevende factor voor mensen om te kiezen voor vloer van eikenhout. Na verloop van tijd, afhankelijk van de aard en intensiviteit van het dagelijks gebruik, is uw eikenhouten vloer onderhevig aan slijtage. De levendigheid en tekening van het hout verminderd. Dit is een natuurlijk proces en dus normaal bij een natuurproduct als hout. Dan is de vloer schuren een uitkomst.

Voor het behoud van uw eikenhouten vloer en/of eikenhouten trapbekleding doet u er goed aan dit regelmatig te onderhouden. Met een vakkundige schuurbeurt uitgevoerd door Bovenste Plank wordt de algehele levensduur van uw eikenhouten vloer verlengd en wordt de natuurlijke schoonheid en tekening van het hout nieuw leven in geblazen.

Het schuren van de vloer wordt nauwkeurig en in zijn geheel machinaal gedaan. Hiertoe dient de betreffende ruimte eerst volledig leeg gehaald te worden, zodat makkelijker en zonder beschadigingen aan meubels het werk verricht kan worden. Na deze complete schuurbeurt is het mogelijk de eikenhouten vloer opnieuw van een kwaliteitsolie met kleurtint te voorzien.

Het opschuren van uw houten vloer neemt in totaal maximaal een dag in beslag. Wanneer u er voor kiest ook de vloer te laten oliën, neemt dat een dag extra in beslag. Na 24 uur, wanneer de nieuwe olielaag volledig in het eikenhout is getrokken, kan er weer op de vloer gelopen worden en de meubels worden teruggezet. Uw eikenhouten vloer ziet er weer als nieuw uit, de natuurlijke schoonheid is hersteld en de tekening van het hout spreekt weer.

Met gevoel voor hout, oog voor kwaliteit en verfijnd vakmanschap schuurt Bovenste Plank uw eikenhouten vloer.

Wilt u een meer informatie over het schuren van uw eikenhouten vloer?