Onze producten

Eiken visgraat vloer,
gemonteerd op vloerverwarming

Dit fraaie patroon is helemaal in! De mogelijkheden zijn eindeloos. Van traditionele visgraatvloer tot moderne visgraatvloer, waarbij het formaat groter is geworden en vaker zonder kaderrand wordt afgewerkt.

Formaten

Wij bieden de eiken visgraat plank, standaard in de volgende breedte en lengte formaten; 10x50cm 12x60cm 14x70cm 16x80cm 18x90cm. Verdere opbouw van de duo plank is een 12 mm berkenmultiplex onderlaag met een 4 mm eiken toplaag (deze worden onder zware druk aan elkaar verlijmt). Dit zijn onze standaard maatvoeringen. Deze vloeren zijn geschikt voor op vloerverwarming en hebben een warmte weerstand Rc-waarde van 0.088 per M2. Omdat wij alles zelf produceren, zijn afwijkende maatvoeringen op aanvraag ook mogelijk!

Waarom een vloer of trapbekleding bij de Bovenste Plank?

We zijn gespecialiseerd in eikenhout. We produceren dit namelijk ook helemaal zelf! Made in Holland, West-Friesland!

U kunt gebruik maken van onze parketteurs, vakbekwame medewerkers in vast dienstverband met jarenlange ervaring.

Wij leveren de beste kwaliteit en geven een garantie van 10 jaar

We komen vrijblijvend bij u langs voor gespecificeerd advies en een offerte op maat.

Doordat wij het maken van de vloer helemaal in eigen hand hebben, bieden wij een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding.

U kunt in de showroom te Wervershoof verschillende vloeren bekijken. Indien gewenst kunt u ook het proces van het vervaardigen van de plank bekijken in de werkplaats.

Veel of weinig noesten? Gerookt of geborsteld? Olie of lak?

Veel klanten kiezen voor rustige planken in hun visgraat vloer. Wilt u een landelijke uitvoering, dan zijn meer noesten gewenst. Wij kunnen we de plank verouderen door de plank te roken of te borstelen. Op de pagina productinformatie vertellen wij meer over de verschillende selecties en bewerkingen. De meeste vloeren gaan bij ons geolied naar de klant. Wij werken veel met de Rubio Monocoat olie.  Klik hier voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden en onze andere diensten.

Hieronder zie je een aantal impressies van verschillende uitstralingen en afgeronde projecten. Bekijk ook ons volledige portfolio voor meer inspiratie!

Eikenhouten vloer, geborsteld en afgewerkt met monocoat olie

Van oudsher is hout één van de meest gebruikte en meest veelzijdige materialen. Hout is een uniek natuurproduct. Het is zeer goed bewerkbaar, werkt isolerend en leent zich bij uitstek voor een breed scala aan praktische toepassingen. Hout heeft door de tekening een zeer herkenbare natuurlijke schoonheid waardoor het een pure, warme en authentieke uitstraling heeft.

Bij Bovenste Plank werken wij voornamelijk met eikenhout. Dit is een hardhoutsoort en kent een aantal grote voordelen voor een houten vloer. Eikenhout is tevens een zeer stabiele houtsoort die na droging weinig werking heeft. Je hebt dus vrijwel geen last van krimping of uitzetting. Het is een duurzaam en sterk product.

De eikenhouten vloer wordt hoofdzakelijk gemaakt van Europees eikenhout en door ons zelf geselecteerd op kwaliteit en tekening. Om een constante kwaliteit te waarborgen, maken we onze houten vloerdelen zelf. Doordat wij alles zelf doen, kunnen wij ook de beste producten kiezen om mee te werken. De sterkste lijm, de juiste berken onderlaag, het mooiste hout.

Bovenste Plank voert de benodigde bewerkingen, afwerkingen en behandelingen uit en bereidt de vloer voor, zodat deze klaar is voor montage bij u thuis. In overleg bepalen we welk tijdstip hiervoor het beste is en hoeveel tijd dit in beslag neemt. Onze specialisten komen dan aansluitend bij u langs om de vloer of trap voor te bereiden en te monteren.

Na montage ronden we de eikenhouten vloer af door deze een laatste vakkundige poetsbeurt te geven. Hierdoor komt de kleur en tekening van het hout volledig tot leven.

Het zelf leggen van de vloer behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bovenste Plank bereidt in dat geval uw vloer vakkundig en op maat voor, voorzien van de gewenste bewerkingen en levert de vloer tevens bij u aan. Hierna kunt u de montage van de vloer zelfstandig en naar eigen inzicht uitvoeren.

Hoewel de meeste houten vloeren gemaakt worden van eikenhout, kan Bovenste Plank uw houten vloer uiteraard ook uit ander hout vervaardigen.

De hongaarse punt

Wat is een Hongaarse punt?

Dit bijzondere en strakke patroon komt oorspronkelijk uit Italië. Dus niet uit Hongarije! Het Hongaarse punt patroon lijkt sterk op het visgraatpatroon want het wordt ook in een zagzagpatroon gelegd. Maar er zijn wel degelijk verschillen: de hoeken in zijn in verstek gezaagd en de vloerdelen onder een hoek van 45 of 60 graden gelegd en sluiten aan de bovenzijde aan. De vloer oogt daarom strakker dan een visgraat vloer. Bij de Bovenste Plank zijn we gespecialiseerd in de Hongaarse punt vloeren, we beschikken namelijk als enige in Nederland over een eigen machine waardoor we de product helemaal in eigen handen hebben. Mede door daar heeft u ontelbare mogelijkheden!

Eiken trapbekleding

Met bijpassende eiken leuningen op RVS houders

Bovenste Plank is naast de vakkundige selectie, bewerking, levering en montage van vloeren van eikenhout ook gespecialiseerd in het uitvoeren van deskundige traprenovaties.

De houten trapbekleding wordt hoofdzakelijk gemaakt van Europees eikenhout. U heeft uitgebreide keuze in verschillende kwaliteiten eikenhout. Bijvoorbeeld een rustieke, moderne of klassieke uitstraling van het hout. Tevens diverse bewerkingen zoals schuren, borstelen en roken of een combinatie van deze. Aansluitend worden de bewerkte trapdelen behandeld met een gekleurde kwaliteitsolie om het eikenhout de kleurtint te geven die past bij uw ideeën en interieur. Voorzien van bewerking en kleur naar keuze, bekleden wij uw trap geheel of gedeeltelijk met eikenhout (met of zonder stootborden). Na montage ronden we de eikenhouten trapbekleding af door deze een laatste vakkundige poetsbeurt te geven. Hierdoor komt de kleur en tekening van het hout volledig tot leven. De eikenhouten trapbekleding is compleet wanneer uw gekozen slijtstrip en eventueel bijpassende trapleuning geplaatst en afgewerkt zijn. Na het afronden van deze laatste details wordt uw trap opgeleverd. Het zelf renoveren van uw trap behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bovenste Plank bereidt in dat geval uw trapbekleding vakkundig en op maat voor, voorzien van de gewenste bewerkingen en levert de trapbekleding tevens bij u aan. Hierna kunt u de traprenovatie zelfstandig en naar eigen inzicht uitvoeren. Door onze unieke montagetechnieken is de traprenovatie in één dag gerealiseerd.

Een eikenhouten traprenovatie verricht door Bovenste Plank is pas echt compleet met bijpassende trapleuning. Bovenste Plank levert op maat gemaakte trapleuningen van eikenhout of van roestvrijstaal (RVS). Kiest u voor een trapleuning van eikenhout, dan fabriceert Bovenste Plank een nieuwe trapleuning op basis van de maat en vorm van de bestaande trapleuning. Aansluitend behandelen wij de nieuwe trapleuning met dezelfde kleur en kwaliteitsolie als waar uw trapbekleding mee behandeld is. Een andere maat en vorm en/of kleurtint voor uw nieuwe eikenhouten trapleuning is uiteraard altijd mogelijk. Kiest u voor een trapleuning van roestvrijstaal (RVS), dan levert Bovenste Plank een nieuwe trapleuning op basis van de maat en vorm van de bestaande trapleuning. De nieuwe roestvrijstalen trapleuning behoeft na fabricage geen speciale behandeling meer. Na montage en afwerking van uw gekozen trapleuning, worden de laatste details nagelopen en is uw traprenovatie compleet.

Overige producten

Deurmatten

Een eikenhouten vloer is pas echt compleet met een bijpassende deurmat. Bovenste Plank levert maatwerk deurmatten uit de collecties van diverse gerenommeerde merken. Dit kan op basis van standaard maten of wij snijden de deurmat op maat bij u thuis. De nieuwe deurmat behoeft na levering en montage geen speciale behandeling meer.

 

Plinten

U kunt bij uw nieuwe houten vloer kiezen voor bijpassende plinten. Dit om uw nieuwe vloer van eikenhout volledig tot zijn recht te laten komen door de plinten aan te laten sluiten op de wanden. Bovenste Plank levert en monteert op maat gemaakte plinten van massief eikenhout of van MDF. Kiest u voor plinten van eikenhout, dan fabriceert Bovenste Plank nieuwe plinten met het door u gekozen profiel. Aansluitend behandelen wij de nieuwe plinten met dezelfde kleur en kwaliteitsolie als waar uw vloer mee behandeld is. Een ander profiel en/of kleurtint voor uw plinten is uiteraard altijd mogelijk. Kiest u voor plinten van MDF, dan levert Bovenste Plank nieuwe plinten gemaakt met standaardprofielen. De nieuwe MDF plinten worden geleverd voorzien van grondverf. Bovenste Plank biedt u nu ook de mogelijkheid om massief eikenhouten of MDF plinten aan te schaffen, zonder dat u een eikenhouten vloer door ons laat leggen.

Lakken en oliën

Voor het behoud van de natuurlijke schoonheid van de vloer en de tekening van het hout, doet u er goed aan dit kwaliteitsproduct regelmatig te onderhouden. Bovenste Plank levert daartoe een grote verscheidenheid aan oliën en lakken uit de collecties van gerenommeerde merken.

Schoonmaakmiddelen

Het is van belang dat u uw nieuwe houten vloer goed reinigt. Deze middelen van de beste kwaliteit zijn ook bij Bovenste Plank verkrijgbaar. 

Kijk voor al onze producten in onze webshop. Deze kunt u gemakkelijk online bestellen.

Ook kunnen we PVC en laminaat leveren

Naast eigengemaakte eikenhouten vloeren leveren en monteren we ook PVC en laminaat.

PVC vloeren zijn houtvrije parketvloeren. Het is een kunststof parketvloer gemaakt van verschillende lagen PVC. PVC vloeren zijn duurzaam, sterk, stil, zeer stabiel en eenvoudig te onderhouden. PVC is tevens zeer geschikt in de combinatie met vloerverwarming. Wij hebben voor u een voorselectie gemaakt in kwaliteit. Dat heeft vooral te maken met de weekmakers die in het PVC zitten. Weekmakers heb je nodig om PVC te maken. Hoe minder weekmakers erin zitten, hoe beter dat is voor de kwaliteit en de gezondheid van de PVC vloer, zeker in combinatie met vloerverwarming.

Vanwege onze jarenlange ervaring kunnen we u hier ook in het beste advies voorzien. Materiaal die wij hiervoor gebruiken zijn ook alleen van de beste kwaliteit. We leveren onder andere producten van de onderstaande merken. Bezoek onze showroom en bekijk hier de vele mogelijkheden van onze laminaatvloeren.

vrijblijvend advies nodig?

Vul hier je gegevens in en wij bellen je zo snel mogelijk!